Mijn liefde voor puzzelen

LeoVegasEr zijn talloze fanatieke puzzelaars in Nederland. Elke dag gaan ze wel even zitten aan hun puzzel. Ze hebben een eettafel, maar eten op de bank. De grote eettafel is namelijk perfect voor een legpuzzel die er continue ligt. Huisgenoten of familieleden kunnen hierover klagen, maar een fanatieke puzzelaar legt dit naast zich neer. Puzzelen is namelijk heerlijk.

Tijdens het puzzelen loopt je hoofd helemaal leeg. Alle zorgen en stress vallen weg. Het is alsof je het kraantje in je kin open zet waardoor alles eruit loopt. Ik kom helemaal tot rust tijdens het puzzelen en vind dat heerlijk.

Ik ben een persoon die best kan worden beïnvloed door stress. Dat weet ik van mijzelf. Ik kan hierdoor snel lelijk uit de hoek komen en plotseling boos en chagrijnig worden. Ik wil dit helemaal niet, maar het lijkt een karaktertrek te zijn. Ik kan het moeilijk stoppen. Het floept eruit en ik heb er meteen spijt van. Wat mij dus goed helpt, is om het kookpunt te voorkomen door op tijd het vuur uit te zetten. Wanneer ik ga puzzelen kom ik weer tot rust, waardoor een eventueel kookpunt weer van de baan is. Ik voel me daardoor een stuk lekkerder en positiever in het leven staan. Ik ben blijer, want de stressmomenten beïnvloeden mijn leven een stuk minder. Ik voel me daardoor een stuk gelukkiger.

Puzzelen is leuk!

LeovegasMaar puzzelen is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Je creëert iets wat binnen een bepaalde tijd af is en mooi is. Met elk puzzelstukje wordt je werk mooier en completer. Dit geeft ontzettend veel voldoening. Wat ook voldoening en een gevoel van geluk geeft, is wanneer je een moeilijk figuur in de puzzel klaar krijgt. Of wanneer je een moeilijk puzzelstukje opeens toch weet te vinden. Het is een lekker gevoel.

Gevoel van voldoening

Ik ben inmiddels al voorbij de 60. Ik heb een goed leven gehad hoor. Ik ben gelukkig getrouwd en heb mooie kinderen. Ik ben altijd huisvrouw geweest. Ik mis in mijn leven het natuurlijk gevoel van voldoening. Daar loop ik nu erg tegen aan. Het puzzelen verhelpt dit. Ik kan op mijn leven geen carrière meer starten. Ook heb ik echt geen zin meer om een studie te doen. Ik denk overigens ook niet dat dit in me zit. Het puzzelen geeft mij op een dagelijkse basis een gevoel van voldoening. Ik voel mij echt een stuk beter wanneer ik ’s avonds naar bed ga en ik die dag een puzzel hebt voltooid. Alsof je iets nuttigs hebt gedaan.

Ik krijg dit gevoel van voldoening ook uit andere dingen, zoals vrijwilligerswerk of op mijn kleinkinderen passen. Toch is het puzzelen anders. Dit komt denk ik doordat het puzzelen een hobby van mij is. Het is een liefhebberij. Ik hou van puzzelen en wordt blij wanneer ik aan het puzzelen ben.

Nuttige dag

LeovegasGeef mij dus maar de eettafel met een stapel puzzels. Daarmee kan ik mij dagenlang vermaken. Met een lach op mijn gezicht zal ik de puzzels een voor een voltooien. Van elke puzzel maak ik een foto. Deze deel ik op een forum van puzzelaars. Het is mijn dagelijkse bezigheid dat mij het gevoel geeft dat ik een leuke, goede en nuttige dag heb gehad.